Var:
Kunskapens Hus Klockaretorpet C Norrköping

När:
Onsd 27 nov 2019 kl. 08-15.

Mässa utställare 9-14

Hur:
Utställare & Föreläsningar, Gränslösa möten

Nu är det dags för Norrköping och en heldag inom integration och nätverkande med fokus på arbete, sysselsättning och företagsamhet. Arrangemanget äger rum i det nyinvigda Kunskapens Hus i Klockaretorpet Centrum. Wilhelm Wibergs g.170 Norrköping.

Dagen kommer att inledas med Gränslös Frukost och sedan är det utställare på plats samt föreläsningar mm.

Se program och föreläsare längre ned!

Arrangemanget hölls ju första gången i våras i Skäggetorp Centrum Linköping, och efter förfrågan och påtryckningar så arrangerar vi nu den gränslösa mötesplatsen i Norrköping

Här ett par kommentar från vårens lyckade välbesökta arrangemang:

 • ”Så himla bra dag det var och många bra föreläsare! Tack för en FIN DAG”
 • ”Så fantastiskt kul att vara med på lunchföreläsningen, och se hur många som slöt upp. Fantastiska talare och grymt bra modererat av Anna trots komplicerade frågeställningar
Vill ni vara med?

Vill du finnas med som samarbetspartner, utställare, eller kanske arrangera något seminarium eller “länka på” ett eget passande nätverk, så finns det möjlighet till det.

Denna dag kommer personer med invandrarbakgrund med nyfikenhet på arbete och företagande få en möjlighet att möta tjänstemän och organisationer inom vårt företagsfrämjande system samt arbetsgivare med rekryteringsbehov. Det ges goda förutsättningar för tjänstemän, företagare m.fl. att vara på plats och skapa intressanta möten.

Arrangemanget ska även ses som ett tillfälle att synliggöra de olika arbetssätten och ansvariga personer inom området som finns i kommunen, organisationer och hos andra aktörer.

Hör gärna av er så tar vi en diskussion.

Anders Björck, grundare och arrangör av FIN DAG
info@findag,se
013 – 10 09 10

Föreläsare

Charbel Gabro

Charbels hjärta och engagemang i integrationsfrågor har många gånger lyfts fram i riksmedia och uppmärksammats av bland annat Sveriges Television. Dessutom är Charbel nybliven vinnare av Årets talare 2019 och även Genombrott 2018, Narrenpriset 2018 och Årets Unga Let’s Create Norrköping 2018. Dessutom känner ju Charbel till Klockaretorpet synnerligen väl, missa inte höra honom berätta om “hans viktigaste nycklar till framgång”

Anna Lövheim

Anna är expert på mänskliga rättigheter och specialist inom biståndsområdet. En vetgirig kvinna med ett brinnande engagemang för att göra världen till en rimligare plats för fler. Migrationsexpert och politiskt sakkunnig.

Anna kommer att verka som moderator under dagen

 

Senana Cedic

Senana kom från Bosnien, till Sverige år 1992. Hon är jurist i grund och botten, Idag driver hon två bolag med sin man, och förra året blev de nominerande till årets gasell företag (årets snabb- växande bolag)
Hon brinner för integration och de har mer än 15 olika nationaliteter i sina bolag.

 

Eva Lundgren Stenbom

Eva från Juste a’Fair vet hur du som företag kan ta ansvar i samhället och att jobba med employer branding. En pro bono-insats, där du som företag kan göra det som en del av ert CSR-arbete, genom att erbjuda läxhjälp på arbetstid.

Martin Klinthäll

Docent i ekonomisk historia vid Linköpings universitet, föreläser om ”Småföretagandets roll för integration i Sverige”.

Martin brukar presenteras som migrationsforskare. Han forskar i huvudsak om flyttningar, men inte bara om hur vi förlyttar oss över landgränser, utan också hur vi rör oss på arbetsmarknaden.

Hans forskning berör främst migration och integration och han skriver om hur invandrade personers möjligheter på arbetsmarknaden relaterar till saker som eget företagande, hälsa, sociala nätverk, eller återutvandring.

Svitlana Paradovska

Mitt Livs Chans mentorprogram i Östergötland, programansvarig. Svitlana har flerårig erfarenhet som föreläsare, coach och affärsutvecklare. Hon är duktig på att nätverka och knyta kontakter och har utvecklat sin LinkedIn profil från början till mer än tusen kontakter inom halvår. Svitlana kan ge smarta tips till alla som vill veta vad är LinkedIn och hur kan man öka sina chanser att få jobb med hjälp av LinkedIn och nätverka digitalt var som helst. 

Partners & utställare

 • Östsvenska Handelskammaren ”Gränslös Frukost”
 • Portalen Norrköping
 • PEMA
 • Norrköpings kommun, Arbetsmarknadsenheten och Vägledningscentrum
 • Arbetsförmedlingen Norrköping
 • Coompanion Östergötland
 • Mitt Liv “Gränslös Frukost”
 • FÖRETAGARNA
 • Anna Lövheim AB
 • SKILL
 • Studieförbundet Vuxenskolan
 • Astar
 • INDA Utveckling AB
 • Kolmårdens Djurpark, Park & Resort
 • Integrera flera – Charbel Gabro
 • Rädda Barnen – ESF projekt Min Framtid 
 • Ingenjörer utan gränser, Linköpings Universitet
 • Eductus
 • Café Ting
 • Fogarolli Barista Partner
 • FairWear UF

Program

Program:

Kl. 08-10 Gränslös Frukost – Östsvenska Handelskammaren, Företagarna, Mitt Liv. Tema transport & logistik. Mer info och Anmälan

Kl. 10.15 Föreläsning, Svitlana Paradovska – “1o stycken LinkedIn-tips som ökar dina chanser när du söker jobb”

Kl. 11.00 Paneldebatt. “Vägen in i Sverige – Hinder och möjligheter på vägen” Moderator Anna Lövheim

Kl. 11.50 Eva Lundgren Stenbom – Att erbjuda läxhjälp på arbetstid – hur ditt företag ta ansvar i samhället och kan göra det som en del av ert CSR-arbete.

Kl. 13.00 Föreläsning Senana Cedic – “Att utnyttja alla fördelar att ha mer än 15 olika nationaliteter i sitt bolag”  Integration genom Företagande

Kl. 13.30 Föreläsning Martin Klinthäll, ”Småföretagandets roll för integration i Sverige”. Martin är Docent i ekonomisk historia vid Linköpings universitet.

Kl. 14.00 Föreläsning Charbel Gabro – ”Viktigaste nycklarna till min framgång” Årets talare 2019, hör här hur han lyckats.

Kl. 14.30 Paneldebatt – Goda exempel inom integration lokalt, regionalt, nationellt. Moderator Anna Lövheim             

Ca Kl. 15.00 Internt Inspirations & Integrationsmingel mellan utställare och partners och intresserade. Träffa olika aktörer som jobbar med integrationsfrågor och utbytt erfarenheter              

 

Tycker du fin dag låter spännande?

Låter det intressant att veta mer och kanske medverka på en ny mötesplats som kan bidra nya gränslösa möten och ge er organisation eller företag möjlighet att bättra på er interna integration och även kunna utbyta erfarenheter med andra i liknande situation, tveka inte att kontakta oss.

ring eller maila

 • Postadress: Klostergatan 52 C, 582 23 Linköping
 • 013-100910
 • info@findag.se

kontakta oss

Vi svarar snabbt och så glatt vi kan!