Var:
Kunskapens Hus Klockaretorpet C Norrköping

När:
Onsd 27 nov 2019 kl. 08-17

Hur:
Utställare & Föreläsningar, Gränslösa möten

Nu är det dags för Norrköping och en heldag inom integration och nätverkande med fokus på arbete, sysselsättning och företagsamhet. Arrangemanget äger rum i det nyinvigda Kunskapens Hus i Klockaretorpet Centrum. Wilhelm Wibergs g.170 Norrköping.

Dagen kommer att inledas med Gränslös Frukost och sedan är det utställare på plats samt föreläsningar mm. Mer info kommer.

Arrangemanget hölls ju första gången i våras i Skäggetorp Centrum Linköping, och efter förfrågan och påtryckningar så arrangerar vi nu den gränslösa mötesplatsen i Norrköping

Här ett par kommentar från vårens lyckade välbesökta arrangemang:

 • ”Så himla bra dag det var och många bra föreläsare! Tack för en FIN DAG”
 • ”Så fantastiskt kul att vara med på lunchföreläsningen, och se hur många som slöt upp. Fantastiska talare och grymt bra modererat av Anna trots komplicerade frågeställningar
Vill ni vara med?

Vill du finnas med som samarbetspartner, utställare, eller kanske arrangera något seminarium eller “länka på” ett eget passande nätverk, så finns det möjlighet till det.

Denna dag kommer personer med invandrarbakgrund med nyfikenhet på arbete och företagande få en möjlighet att möta tjänstemän och organisationer inom vårt företagsfrämjande system samt arbetsgivare med rekryteringsbehov. Det ges goda förutsättningar för tjänstemän, företagare m.fl. att vara på plats och skapa intressanta möten.

Arrangemanget ska även ses som ett tillfälle att synliggöra de olika arbetssätten och ansvariga personer inom området som finns i kommunen, organisationer och hos andra aktörer.

Hör gärna av er så tar vi en diskussion.

Anders Björck, grundare och arrangör av FIN DAG
info@findag,se
013 – 10 09 10

Föreläsare

Anna Lövheim

Anna är expert på mänskliga rättigheter och specialist inom biståndsområdet. En vetgirig kvinna med ett brinnande engagemang för att göra världen till en rimligare plats för fler. Migrationsexpert och politiskt sakkunnig.

Anna kommer att verka som moderator under dagen

Hon kommer även att hålla en mycket intressant föreläsning om “Social hållbarhet och mänskliga rättigheter – en god affär även för näringslivet!”

Charbel Gabro

Charbels hjärta och engagemang i integrationsfrågor har många gånger lyfts fram i riksmedia och uppmärksammats av bland annat Sveriges Television. Dessutom är Charbel vinnare av Årets talare – Genombrott 2018, Narrenpriset 2018 och Årets Unga Let’s Create Norrköping 2018.

Elsa Noor Holm

Elsa är född i Irak och vill hjälpa andra personer med invandrarbakgrund att inte sitta hemma utan istället byta tankesätt och göra förändringar och vistas mer ute i vårt svenska samhälle så att man mår bättre och kan skapa sig en sysselsättning.

Martin Klinthäll

Docent i ekonomisk historia vid Linköpings universitet, föreläser om ”Småföretagandets roll för integration i Sverige”.

Martin brukar presenteras som migrationsforskare. Han forskar i huvudsak om flyttningar, men inte bara om hur vi förlyttar oss över landgränser, utan också hur vi rör oss på arbetsmarknaden.

Hans forskning berör främst migration och integration och han skriver om hur invandrade personers möjligheter på arbetsmarknaden relaterar till saker som eget företagande, hälsa, sociala nätverk, eller återutvandring.

Partners & utställare

 • Östsvenska Handelskammaren ”Gränslös Frukost”
 • Portalen Norrköping
 • Arbetsförmedlingen ”Gränslös Frukost”
 • Mitt Liv “Gränslös Frukost”
 • Anna Lövheim AB
 • SKILL
 • Studieförbundet Vuxenskolan
 • Skatteverket

Program

08.00 10.00 Gränslös Frukost Östsvenska Handelskammaren

Integration genom Företagande -paneldebatt

Plattformsbygge – internt integrationsmingel bland aktörer som jobbar med integrationsfrågor

 

 

Tycker du fin dag låter spännande?

Låter det intressant att veta mer och kanske medverka på en ny mötesplats som kan bidra nya gränslösa möten och ge er organisation eller företag möjlighet att bättra på er interna integration och även kunna utbyta erfarenheter med andra i liknande situation, tveka inte att kontakta oss.

ring eller maila

 • Postadress: Klostergatan 52 C, 582 23 Linköping
 • 013-100910
 • info@findag.se

kontakta oss

Vi svarar snabbt och så glatt vi kan!